Senaste inläggen

Av Maria - 28 februari 2010 16:20

Vi har fått i uppgift på skolan att göra en bok om fyra typsnitt. Typsnitten ska vara grundtypsnitten i min fortsatta roll som formgivare och samtidigt vara relevanta i den europeiska och nordamerikanska typografiska utveckligen.


Mitt val av typsnitt varierar från projekt till projekt och att välja fyra "grundtypsnitt" känns mycket svårt. Helvetica är det enda typsnitt jag är 100% säker på att jag vill ha. Utöver det har jag lyckats kapa ner antalet favoriter till åtta, men nu har det tagit stopp.



Jag skulle kunna ta bort tråkiga Times New Roman, men det är å andra sidan ett mycket läsvänligt typsnitt. Esseltube och Johnston kanske kan skippas, men det skulle samtidigt vara roligt att använda dessa, då de är Stockholms samt Londons kollektivtrafiks typsnitt. Minon kanske? Nej, det passar alldelens för bra ihop med Myriad. Franklin Gothic? Nja, det är tråkigt, men jag har använt det så ofta, så det jag ju inte ta bort. Cambria kan jag eventuellt tänka mig att plocka bort, men då blir det så få antikvor kvar. Men Calibri då? Det kan jag ju alltid stryka. Fast det passar ju så bra på skärm...


Nej, usch! Jag har beslutsångest till max och hur jag än vrider och vänder på det, så kommer jag inte fram till någon lösning.

Någon som har lust att hjälpa mig?

Av Maria - 27 februari 2010 21:17

Bild av Chris Coomber


Var ute i Birsta i dag med mamma, pappa och lillebror. Köpte något som jag önskat mig under en längre tid - en värmedyna. Nu kan jag förhoppningsvis sova hela natten utan att vakna upp gång på gång på grund av sendrag.


Passade även på att köpa två gula Primula, då de tappra Saint Pauilorna inte överlevt mina kokheta element. Nu är dock mina element fixade, så nu bör de nya "solarna" stå sig längre.


Bäst av allt i dag var nog dock de två gratispåsarna med Royal Canin kattmat (typ världens bästa kattmat som ALLA katter äter) som jag fick av Djurskyddet Sundsvall. Nu behöver jag bara en katt, för annars är det ju lite värdelöst med gratis kattmat. 

Av Maria - 26 februari 2010 20:24

Gjorde kycklingnuggets i går och det blev så pass bra att jag känner för att lägga upp receptet.


Kycklingnuggets med två såser

4 portioner


Kycklingnuggets

4 kycklingfiléer

1 ägg

2 msk pressad citron

2 dl ströbröd

1 krm vitpeppar

1 krm salt

rapsolja till stekningen


Skär kycklingen i flera bitar i samma storlek.

Vispa ihop ägg och citronsaft i en skål.

Blanda ströbröd, vitpeppar och salt i en skål.

Doppa kycklingbitarna i äggblandningen och sedan i ströbrödsmixen. 

Stek kycklingnuggetsen i rapsoljan till de är gyllenbruna och har en klar köttsaft.

Servera med ris eller pommes frites och sås.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Sötsur sås

1½ dl ananasjuice

1 msk vetemjöl

1 msk soya

3 msk tomatkethup

1 msk vitvinsvinäger

1 msk honung


Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka en minut. Kan serveras både varm, ljummen och kall.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Currysås

2 sk rapsolja

2 tsk curry

2.5 msk vetemjöl

3 dl mjölk

1 tärning kycklingbuljong
1 dl kokosmjölk

Fräs hastigt rapsolja och curry i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör ihop. Vispa ner mjölk. Smula ner kycklingbuljong och låt tjockna något innan kokosmjölken tillsätts. Koka sedan någon minut. Kan serveras både varm och kall.

Mat
Av Maria - 26 februari 2010 15:07

Sådär. Jag har varit så less på blog.com, så nu testar jag här istället.


     


Devil's food cupcakes

ca 24 st


Ingredienser
5 dl vetemjöl
5 dl socker
1 1/3 dl kakao
1 1/2 tsk bikarbonat
3 1/2 dl mjölk
100 g smör
2 tsk vaniljpulver
2 ägg


Frosting
100 g rumsvarmt smör
9 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk


Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop allting utom äggen.

Tillsätt ägg och vispa i ca två minuter.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna helt innan frostingen spitsas/breds på.

Vispa smöret tills det är mjukt och vispa sedan i kakaon och 3 dl av florsockret. Häll i hälften av mjölken och resterande del av florsockret.

Vispa och tillsätt mer mjölk tills du får den konsistens du önskar.

Spritsa eller bred på frostingen på de helt avsvalnade cupcakesen.

Förvara i kylskåp.

Mat

Presentation


Studerar grafisk design, gillar att laga mat, älskar mitt Brooklyn och tar hand om hemlösa katter.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010
>>>

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards