Direktlänk till inlägg 28 april 2010
Jag vet inte om jag skrivit detta förut, men jag köper aldrig bröd. "Färdigt bröd" är lika med torrt och smaklöst enligt mig. Jag bakar alltid själv och mot för vad många tror, är det faktiskt både lätt och roligt att baka (man måste bara välja "rätt" recept).
Idag blev det en kavring...
Rör ihop de torra ingredienserna. Häll sedan i filmjölken och sirapen och rör ihop till en deg.
Lägg degen i en avlång smord 1½-liters form.
Grädda brödet i 150 grader i ca 1½ timme.
Skär upp brödet först när det har svalnat ordentligt alternativt låt det mogna någon dag innan det äts.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||||
|