Direktlänk till inlägg 26 februari 2010
Gjorde kycklingnuggets i går och det blev så pass bra att jag känner för att lägga upp receptet.
Kycklingnuggets med två såser
4 portioner
Kycklingnuggets
4 kycklingfiléer
1 ägg
2 msk pressad citron
2 dl ströbröd
1 krm vitpeppar
1 krm salt
rapsolja till stekningen
Skär kycklingen i flera bitar i samma storlek.
Vispa ihop ägg och citronsaft i en skål.
Blanda ströbröd, vitpeppar och salt i en skål.
Doppa kycklingbitarna i äggblandningen och sedan i ströbrödsmixen.
Stek kycklingnuggetsen i rapsoljan till de är gyllenbruna och har en klar köttsaft.
Servera med ris eller pommes frites och sås.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sötsur sås
1½ dl ananasjuice
1 msk vetemjöl
1 msk soya
3 msk tomatkethup
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka en minut. Kan serveras både varm, ljummen och kall.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Currysås
2 sk rapsolja
2 tsk curry
2.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tärning kycklingbuljong
1 dl kokosmjölk
Fräs hastigt rapsolja och curry i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör ihop. Vispa ner mjölk. Smula ner kycklingbuljong och låt tjockna något innan kokosmjölken tillsätts. Koka sedan någon minut. Kan serveras både varm och kall.
Jag vet inte om jag skrivit detta förut, men jag köper aldrig bröd. "Färdigt bröd" är lika med torrt och smaklöst enligt mig. Jag bakar alltid själv och mot för vad många tror, är det faktiskt både lätt och roligt att baka (man måste bara välja "rätt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | |||
|