Direktlänk till inlägg 26 februari 2010
Sådär. Jag har varit så less på blog.com, så nu testar jag här istället.
Devil's food cupcakes
ca 24 st
Ingredienser
5 dl vetemjöl
5 dl socker
1 1/3 dl kakao
1 1/2 tsk bikarbonat
3 1/2 dl mjölk
100 g smör
2 tsk vaniljpulver
2 ägg
Frosting
100 g rumsvarmt smör
9 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ihop allting utom äggen.
Tillsätt ägg och vispa i ca två minuter.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna helt innan frostingen spitsas/breds på.
Vispa smöret tills det är mjukt och vispa sedan i kakaon och 3 dl av florsockret. Häll i hälften av mjölken och resterande del av florsockret.
Vispa och tillsätt mer mjölk tills du får den konsistens du önskar.
Spritsa eller bred på frostingen på de helt avsvalnade cupcakesen.
Förvara i kylskåp.
Jag vet inte om jag skrivit detta förut, men jag köper aldrig bröd. "Färdigt bröd" är lika med torrt och smaklöst enligt mig. Jag bakar alltid själv och mot för vad många tror, är det faktiskt både lätt och roligt att baka (man måste bara välja "rätt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | |||
|